Protokollet från mötet den 2009-12-02

2009-12-08

Tillbaka


Protokollet från Upplands-Bro kommuns kommunstyrelsens möte den 2009-12-02. Ks2009-12-02 protokoll.pdf

Plan- och exploateringsavdelningen har ett stort antal pågående uppdrag och för att kunna planera och prioritera mellan uppdragen tar Kommunstyrelsen två gånger per år ställning till en prioriteringsordning för alla uppdrag. Prioriteringsordningen graderad med 1, 2 och 3:

Prioritet 1 - är högsta prioritet och innebär att det är till dessa projekt som plan- och exploateringsavdelningens resurser främst skall koncentreras. Det är i första hand planer som är av stort allmänintresse och bidrar till kommunens utveckling och övergripande mål t ex genom attraktivt och varierat bostadsbyggande, företagsetableringar eller en god livsmiljö i övrigt.

Prioritet 2 - är även de angelägna planer men där handläggningen får anpassas till tillgången på resurser. Detta är avhängigt av i vilken fas och hur omfattande arbetet med högre prioriterade planer är. Under tidsperioder med arbetsanhopning kan arbetet med handläggning av dessa detaljplaner ligga nere. Det kan också vara planer där handläggningen av olika anledningar tillfälligt avstannat.

Prioritet 3 - för dessa planer pågår ingen aktiv handläggning från förvaltningens sida.
Nästa gång Kommunstyrelsen tar ställning till prioritetsärendet och har möjlighet att omfördela mellan projekten blir troligtvis i mars 2010.

 


Tillbaka